Olen piirtänyt keittiöstä monen monta versiota. Jokaisessa on aina jotain vikaa. En saa mahtumaan sinne kaikkea haluamaani tai unohdan jääkaapin kuvasta! Aloitan uudestaan ja uudestaan alusta. Korjaan ja muokkaan, kunnes tuskastun ja heitän kynän nurkkaan. Joka päivä sanon, etten piirrä enää yhtään suunnitelmaa ennen kuin olemme päässeet muuttamaan. Joka aamu palaan paperipinon ääreen ja koitan miettiä uutta ratkaisua teekupin ääressä.

Alussa kuvittelin, että nyt, kerrankin, on todellakin tilaa piirtää unelmiensa keittiö. Olin maalaillut taivaanrantaan kuvia, mitä kaikkea mahtavaa saisinkaan mahtumaan näin upeaan tilaan. Karu totuus löi vastaan heti ensimmäisen suunnielmani kohdalla. Ei se keittiö niin valtava sitten olekaan. Jokainen seinä on jossain määrin kummallisen mittainen (ja turha kai edes kuvitella että tuollaisessa talossa olisi yhtään suoraa seinää...). Jokaisella seinällä on joku aukko, ikkuna tai ovi. Koita siinä sitten saada mahtumaan tilaan jotain järkevää. Ensimmäinen piirrokseni paljasti minulle karun totuuden. Sain mahtumaan siihen kokonaista kolme yläkaappia! Pyörittelin silmiäni, ei voi olla totta. Mutta kyllä se oli. Tila on toki hyvän kokoinen, iso jopa, mutta lukuisat reiät seinissä tosiaan syövät tilaa kaapeilta.

Tänään suunnittelu on siinä pisteessä, että olemme valmiit kaatamaan seiniä, pienentämään vessaa ja laittamaan yhden kulkuaukon kokonaan kiinni ja avaamaan oven toiseen kohtaan. En halua kaapistoja ruokahuoneen puolelle, astianäyttely lasivitriinissä ei ole meidän juttumme.

1030181.jpg

Tällä hetkellä huone joka on eteisen jälkeen (kuvassa siihen on piirretty ruokapöytä) on täysin käyttämätön. Huoneesta kuljetaan ainostaan keittiöön. Minä en halua jättää näin suurta huonetta käyttämättä. Siksi siitä on tarkoitus tulla ruokailutilamme. Tästä tilasta myöskin avataan uudestaan ovi olohuoneeseen. Tämän oven joku on joskus sulkenut ja piilottanut katseilta.

WC, joka näkyy kuvassa pienenee puolella(kuvassa katkoviivalla nykyinen koko), jos vain suunnitelmamme on toteutuskelpoinen. Tämä WC:n seinän siirto avaisi hyviä mahdollisuuksia keittiölle. Tiskarin tahdon nostaa ehdottomasti laatikon päälle, tästä kerroinkin jo alempana. Ihastuin ideaan loputtoman paljon asuessamme Joensuussa. Kuten monet jo tietävätkin, siellä saimme tehdä erääseen asuntoon täydellisen remontin. Tämä kyseinen keittiöremontti onnistui yli odotusten ja oli loistavaa harjoitusta tulevaisuutta varten. Kyseisen keittiön yksi onnistuneimpia ratkaisuja oli juuri tiskikoneen nostaminen pois lattialta. Ei sillä, että siinä keitiössä olisi monikaan asia jäänyt harmittamaan (muuta kuin se, että se piti jättää sinne kun muutti pois). Tiskikoneen jälkeen kuvassa näkyy tiskipöytä ja sen jälkeen hella. Uuni tulee olemaan kalusteisiin upotettavaa mallia ja se hakee vielä paikkaansa. Pienesti jo haaveilin senkin sijoittamisesta korkeammalle, mutta en tiedä onko se tarpeellista kuitenkaan. Tiskikone voittaa tämän kamppailun jos vain toisen saan ylemmäs. Tiskari on kuitenkin se, joka on käytössä päivittäin. Hellan jälkeen kuvaan on piirretty tasoa, jonka jälkeen tuleekin ikkuna ja toinen murheenkryyni tässä suunnitelmassa. Ikkuna on matalla, kuten arvata saattaa. Mietin josko laskisimme vain yksinkertaisesti työtasoa alemmas ja sitten ikkunan jälkeen taas nostaisimme sen normaalille korkeudelle. Ajatus ei kuitenkaan miellytä minua kovinkaan paljon. Ninpä sain idean penkistä, jonka tahdon ikkunan alle. Penkin alle tulisi kaksi isoa vetolaatikkoa, joihin mahtuisi uskomaton määrä tavaraa. Penkki mukavine tyynyineen olisi keittiössä ennen kaikkea kaunis. Ja tottakai meillä täytyy olla paikka kolmelle innokkaalle keittiöapurille. Tästä Wendy, Dali ja Dina voisivat myös seurata pihan tapahtumia (vaikka siinä tulee kyllä käymään niin, että Dali valloittaa sen penkin yksin ja makaa siinä onnellisena)!
Penkin jälkeen olisi taas työtasoa, jonka jälkeen olisi vielä jääkaappi ja pakastin(tällä kohden on nykyisin ovi olohuoneeseen). Siinä sitten onkin oikeastaan kaikki mitä keittiöömme tahdon. Yläkaappeja tulisi vain tiskipöydän puoleiselle seinälle, vastakkaiselle seinälle suunnittelin paria avohyllyä. Arvoitukseksi oikeastaan jää enää se, miten käytän hyödykseni toisen nurkkakaapin, kahta karuselliä tuskin kukaan tarvitsee.

-Heidi