Ihanaa päästä kirjoittamaan lämpimistä asioista näin kirpakkana pakkaspäivänä!

Löimme viimeinkin kaupat lukkoon meitä pitkään mietityttäneestä asiasta: takasta! Löysimme tarpeeksi suuren ja kauniin takan, joka sopii alakertaan ja Talon tunnelmaan.

Meillä oli muutamia kriteereitä joilla tulisijaa lähdettiin etsimään. Ensimmäinen (kuvataiteilijan asettama vaatimus) oli, että kaakeliuuni on sijalla yksi, kaikkea muuta katsotaan vasta sitten jos sopivaa kaakeliuunia ei muka todellakaan mistään löydy. Toinen vaatimus (insinöörin toimesta asetettu) oli tulisijan koko. Lämmitettävää pinta-alaa on kuitenkin melkoisesti ja takkoja alakertaan tulee vain yksi, joten sen täytyy  pystyä yksin huolehtimaan koko alasta.

Ja kun etsimään lähtee niin kaikkeahan sitä sitten tuleekin vastaan. Selasimme ja pengoimme vaikka kuinka monen valmistajan luettelot ja kuvastot. Sopivan löytyminen vain tuntui olevan kiven alla. Mietimme jo, että jos sitten soveltaisi jotain itse. Etsisi vain muurarin ja osataanhan sitä nyt yhdet kaakelit laittaa ja... ja muuta yhtä järjetöntä. Kunnes sitten eksyimme pienille sivukujille vahingossa (joskus rautakauppaan pääseminen voi olla yllättävän vaikeaa!) ja päädyimme uuneja ja takkoja myyvään pieneen liikkeseen. Siellä se kaunotar seisoi, perimmäisessä nurkassa, karkkikipon vieressä. Sokerihiiri löysi tottakai tiensä karkkikipolle ja iski silmänsä suureen takkaan. Pientä kuiskuttelua insinöörin korvaan kaunokaisen suuresta koosta ja kaupat oli tehty!

1186893.jpg

Aleksandramme on Warma-uunien mallistosta (www.warmauunit.com). Se painaa kokonaiset 2150 kiloa ja on yli kaksi metriä korkea. Lämmitysalaksi valmistaja lupaa 100-180 neliötä joten massan pitäisi riittää pitämään alakertamme lämpimänä. Meille Aleksandra saapuu luonnonvalkoisena (ei noin kova valkoinen kuin kuvassa jonka varastin valmistajan sivuilta) ja käsin maalatuilla koristekaakeleilla koristeltuna. Lisäksi takkaamme tulevat nuo kuvassakin näkyvat koristekaakelit (kaaret yms). Takka kaunokaisemme on sovittu saapuvaksi keväällä. Suunnilleen kuvataiteilijan syntymäpäivän tienoilla (insinööri voi sitten sanoa, että ei tarvitse lahjaa ostaa kun saithan sä takan! ;) ).

Lämpimin ajatuksin,

Heidi