Hei pitkästä aikaa! Kesä meni grillatessa ja juhliessa, joten sekä remontti, että tätä myöden blogi ovat joutuneet odottamaan, että jotain jälleen tapahtuisi. Mutta nyt olemme jälleen palanneet arkeen. Remontti jatkuu uudella innolla. Rehellisesti sanottuna, olemme melkoisen kypsyneitä kantamaan veden alakerrasta ja ravaamaan vessaan niin ikään alakertaan. Keittiö, jossa olisi viemäri ja vesijohto, tuntuu luksukselta.

Kuulumisia kesän ja alkavan syksyn varrelta:

- Oleelliset ensin! Laumamme kasvoi brassivauvalla. Sooraba Nada liittyi joukkoomme reilu kuukausi sitten. Kavereiden kesken Nada. Neiti on jo aloittanut remontoinnin omalta osaltaan ja osoittautunut näin loistavaksi laumamme jäseneksi. Yläkerran koirien huoneen tapetti ei miellyttänyt neitiä, niinpä hän aikansa kuluksi aloitti sen poistamisen. Ja kuten kuvasta näkyy, myös kuormalavan järsiminen on aloitettu (ensimmäinen menossa edelleen, ilmeisen hidasta puuhaa)..
1821404.jpg

- Heidi puhdistaa edelleen porakonetta käyttäen alakerran hirsiseiniä. Tällä hetkellä mennään ruokahuoneessa. Työtä hidastaa miljoonat ja taas miljoonat naulat, jotka täytyy poistaa seinästä ennen harjaamista.
1821386.jpg
Porakoneessa on kiinni teräsharja.

- Kari poisti alakerran isomman sähkötaulun eteisen seinästä.
1821388.jpg
Tässä taulu oli ennen. Mutta olemme päättäneet, että kyseinen seinä puretaan. Eteinen suurenee nykyisen yläkerran eteisen suuntaan ja tältä kohdalta tulee jonain päivänä kulkemaan portaat yläkertaan.

1821394.jpg
Ehkä tästä voisi tehdä taidetta?

- Kari joutui avaamaan vielä hieman lisää keittiön kattoa, jotta kaikki vanhat putket saadaan pois, niin että uudet mahtuvat tilalle.
1821389.jpg

-Myös keittiön lattiaa piti avata lisää samasta syytä. Uusi tiskipöytä tulee vain hieman edellisen viereen, joten putkilinjoille piti saada tilaa.
1821387.jpg
Kuvassa uusille keittiönkaapeille on laitettu jo tuki- ja kiinnityslaudat. Sekä vanhan vessan ovi karmeineen on kokonaan poistettu.

- Oviaukon purkamisen yhteydessä kävi ilmi, että myös eteisen lattia on lankkulattiaa.
1821397.jpg
Kuvan alareunassa oleva harmaa alue on keittiön puoleista lankkua, päällimmäisenä kuvassa näkyy eteisen muovimatto. Tämän alla on lastulevy ja levyn alla näkyvät lankut. Näiden lankkujan kohtalo on ikävä kyllä poistaminen. Eteiseen tarvitaan lattialämmitys ja neljän koiran ja kurakenkien kanssa kaikki muu paitsi laatta olisi silkkaa typeryyttä.

- Keittiön ja olohuoneen välisestä oviaukosta poistettiin karmit. Ovihan laitetaan umpeen (jonain päivänä tässä kohden on jääkaappi). Tarkkasilmäinen huomaa kuvasta naulojen määrän, jolla (lastulevystä tehdyt!) karmit oli kiinnitetty.
1821390.jpg

- Suurin muutos tapahtui eteisessä. Menimme kaverin ja puukkosahan kanssa läpi seinästä, joka erotti alakerran eteisen yläkerran rappukäytävästä.
1821402.jpg
Näin meillä on vihdoinkin kulkuyhteys alakertaan ilman, että tarvitsee mennä ulos jokakerta kun haluaa vessaan! Eteisestä tuli tällä pienellä muutoksella todella ison oloinen. Vaikka reikä ei ole kummoinen, antaa se viitteitä siitä, että jonain päivänä eteisemmekin on mahtavan kokoinen.
1821399.jpg

Tässä tärkeimmät kuulumiset tällä erää.

-Heidi

P.S. Jos joku haluaa omenoita niin tulkaa hakemaan. Niitä on runsaasti!