Uudessa kodissa on aina kiva sisustaa kun pääsee kotiutumaan. Noh, meilläkin on ollut tässä nyt aikaa kotiutua ja näin ollen ollaan päädytty tähän sisustamisvaiheeseen. Tässä muutamia kevään uusia trendejä, olkaapa hyvät!

1370973.jpg

Tällä hetkellä ihan suurinta huutoa on tälläinen avovessa. Se on kiva, varsinkin tällä tavalla keittiön vieressä. Meillä avovessa sijoittuu heti tiskipöydän tuntumaan. Yhden seinän kaataminen toki riittää, mutta meillä oltiin rajuja ja kaadettiin puolitoista! Ja kunhan ehditään, niin kaadetaan loputkin.

1370985.jpg

Ja koska wc:n seinä ei ole enää tiellä, pääsee kuvaamaan kaunista keittiötäkin erittäin hyvin. Pitkäänhän on ollut trendikästä repiä keittiöstä yläkaapit pois. Mekin päädyimme tälläiseen yksinkertaiseen ratkaisuun keittiön suhteen. Tosin taisimme vähän innostua ja repiä pois muutakin... Ja tuo keltainen sivu tiskipöydästä ei ole maalia vaan vuosikymmenien aikana kertynyttä rasvaa!

Huomatkaa tiskipöydän takana pilkoittava kolo, josta näkyy talon vanha sisäänkäynti.

1370977.jpg

Myös hella sai väistyä. Kuvassa siis keittiön toinen nurkka.

Ilmastointiputket on hyvä sijoittaa lattialle kuvan osoittamalla tavalla. Näin ilmastointi toimii varmasti ja jos putki menee tukkoon se on helppo avata!

1370978.jpg

Ja jos kodissasi on liian monta hellaa, voit aina sijoittaa yhden ulos omenapuun juurelle. Näin voit kesälläkin kiehauttaa teevedet kätevästi auringonoton lomassa (edellyttää liesituulettimen poistamista hellan päältä). Ehkä.

1370990.jpg

Ruokahuone kuvattuna keittiöstä päin.

Koska poistettu wc:n seinä on kaunis tilateideteos ja todella halpa sisustuselementti, se kannattaa jättää ehdottomasti keskelle ruokahuoneen lattiaa. Näin ollen sen voi sijoittaa myös takaisin paikoilleen, jos kylään tulee hieman ujomman puoleisia vieraita.

Seinäpinnasta saa elävän näköisen purkamalla levyt pois ja antamalla purujen valua pitkin lattiaa. Tätä purua on myös sitten kiva pussitella jätesäkkeihin, jos ei iltojensa ratoksi muuta tekemistä keksi. Lisäksi suosittelen tätä varsinkin kotitalouksiin, joissa on lemmikkieläimiä. Pienemmät lemmikkieläimet, kuten jyrsijät, tykkäävät kaivautua juuri tälläisiin paikkoihin ja suuremmat, kuten koirat ja kissat tykkäävät kaivaa tälläisiä ihania purukasoja. Näin ne myös auttavat meitä levittämään kaiken sen purun tasaisesti ympäri asuntoa.

1370993.jpg

Tämä kuva on olohuoneesta ruokahuoneeseen päin.

Seinään voi tehdä pieniä kivoja koloja, joista voi sitten kurkkia onko viereisessä huoneessa ketään, jos ovi sattuu olemaan kiinni (edellyttää tietysti, että on edes se ovi). Kuvassa olevan jätesäkin paikalle on tulossa takkamme (sitten joskus).

1370994.jpg

Olohuone vielä toisesta suunnasta kuvattuna.

Turhat huonekalut kannattaa jättää ostamatta. Sitä vastoin kannattaa investoida kunnon yleisvaloon. Pimeinä iltoina ei törmäile niin herkästi lattialla lojuvaan rojuun. Muistetaan nyt kuitenkin, että valo edellyttää sähköjä, joita meillä ei alakerrassamme tietenkään ole.

1370991.jpg

Sähkövirityksemme näyttävät tällä hetkellä tältä. Haluatteko että tulemme teillekin sähkötöihin?

1370976.jpg

Lisäksi ovet kannattaa ehdottomasti muovittaa umpeen, ettei niistä vain vahingossakaan kukaan kulkisi.

Sisustamisen lomassa olemme myös tehneet remonttia. Alakerran hirsiseiniä on harjattu edustavampaan kuntoon.

1370979.jpg

Kuvassa ylempi hirsi odottaa viimeistelyä ja alempi hirsi on käsittelemätön. Tätä työtä riittää ensi kesään saakka. Koska hirsiseiniä, jotka haluamme saada näkyviin on melkoisen paljon.

1370988.jpg

Kokeilimme myös haaveilun lomassa, mille tumma vaha näyttää jonain päivänä nyt niin kamalassa kunnossa olevassa lankkulattiassamme. Kova konttaaminen ja maalinpoistaminen meillä on vielä edessä, mutta pelkästään tämä kahden kämmenen kokoinen pala antoi meille toiveita siitä, että se on todellakin vaivan arvoista!

Jos kaipaatte lisää sisustusvinkkejä älkää arkailko kääntyä meidän puoleemme!

Tällä kaikki hoituu!
1370982.jpg

Näkyilemisiin!

-Heidi