Meillä kävi putkimiehet eilen ja toissapäivänä. He kytkivät käyttöön alakerrassa käyttämättömänä olleen uuden WC:n pöntön ja käsienpesualtaan. Nyt meillä on taas lämmin vessa, johon tulee lämmintä vettä. Jesh! Samaan syssyyn saimme kiinni alakerran kylppäriin pesukoneen tarvitsemat liitännät, joten saamme taas pestä vaatteet koneessa. Jesh!

RööriRoope yritti samalla aukaista yläkerran putkiamme tuloksetta.Tuomio oli tyly: välipohjassa vaakasuuntaan kulkeva valurautainen viemäriputki on todennäköisesti haljennut ja täyttynyt pikkuhiljaa purulla. Nyt se on ummessa ja yläkerran viemärivesi valuu suoraan välipohjaan. Lisäksi yläkerran WC-istuimen vieressä olevan lattiakaivon pohja on haljennut. Vaatii siis hieman korjaamista.


Avausyrityksien aikana putkihemmot saivat aikaan ihan käsittämättömän sotkun, joka jäi meidän siivottavaksi. Taidan tehdä laskusta pienen huomautuksen kunhan se tulee. Pinkopahville roiskittu kusipaskavesi ei ole kovin kivan näköistä.


1197719.jpg

Eikä tämä yläkerran vessan lattialle jäänyt lammikko, joka jätti jälkeensä mystiset kiteytymät. En ehkä halua koskea tuohon...

1197723.jpg

Mitäs sitten?

Kari ottaa viikonloppuna hengityssuojaimen, kaverin, kirveen ja vasaran ja viettää rattoisan 5-8 tuntisen päivän repien kattoa alas ja lapioiden purua jätesäkkeihin. Maltan tuskin odottaa...        ...moni ei usko sitä pölyn määrää, joka tuollaisesta kohta satavuotiaasta eristepurusta tulee. Sitä purua on jokapaikka täynnä ja työtilassa oleskeleminen ilman hengityssuojaimia on mahdotonta.

Hirsimiehellä on takanaan kaksi työpäivää. Sisäpihan puolelta on otettu auki yhden korvattavan hirren verran ja laitettu tilalle runkoa uudesta puutavarasta. Seinän sisästä löytyneet oljet ja muut eristeet ovat aivan kuivia ja huippukunnossa, joten mitään homeyllätyksiä ei ole tiedossa sieltäkään. Jesh. Yksi ylläri tosin löytyi: kuolemankellon toukka. Kuolemankello on jumeihin kuuluva kuoriainen, joka nautiskelee puuta sekä toukkana että aikuisena. Linkin takaa lisätietoa sitä haluaville. Hirsimies tunnisti heti tuholaisen ja leikkeli kaikki saastuneet osat pois, että saamme pitää talomme tikittämättömänä.


1197647.jpg

Kuvassa hirttä poistettu sisäpihan puolelta osittain ja tilalle laitettu runkoa painekyllästetystä puusta. Alajuoksun ja sokkelin välissä on paksu bitumikermi estämässä kosteuden nousun rakenteisiin.

1197656.jpg

Yksityiskohta kengitetystä nurkasta.

Tämän hetken tilanne on se, että kaksi sivua talosta on valmiina. Lämpöeristeet (Vital -puukuitueristettä) on laitettu rungon väleihin ja suojattu uudella tervapaperilla. Kengitykseen pitäisi mennä vielä yksi päivä ja sen jälkeen hirsimies oikaisee sisääntuloverannan painuneen rungon.

Loppuviikolla pitäisi tulla myös sähkömies laittamaan yksi valaisimen paikka alakertaan, laittamaan pistorasia alakerran eteiseen auton lämppäriä varten ja kytkemään kellariin menevä uusittu sähköjohto.

Näihin kuviin ja tunnelmiin päättyy kengityksen väliraportti.

-Kari