Sain vihdoinkin kasaan riittävästi inspiraatiota valurautaputkien purkamiseen. Aloitin homman ruuvaamalla kattoon tukia purkutyötä varten. Kuvassa näkyvät pari tummaa lautaa, siis. Katkaisemani putki putosi mukavasti niiden päälle, josta sain sen otettua hallitusti alas. Arvauksia: paljonka painaa noin metrin pätkä valurautaista viemäriputkea ja kauanko sen irtisahaaminen kestää? Vastaukset alempana.

1441272.jpg

Tämä pätkä oli ensimmäinen uhri poistossa. Painoa sillä on noin 25 kiloa.

1441271.jpg

Putki on puolillaan mustaa mönjää, jonka alkuperää ja koostumusta jokainen voi itse arvailla. Hieman yllättäen totesimme, että se ei juurikaan haise vaikka niin voisi luulla.


1441269.jpg

Toisesta päästään putki on vähän vähemmän tukkoisen näköinen, mutta siitä huolimatta siitä ei näkynyt läpi vaikka kuinka sihtaili valoa vasten. Ei siis ihme, että viemärit vähän tulvivat uutena vuotena.

1441268.jpg

Otan tavoitteeksi sahata yhden pätkän pois joka ilta tulevalla viikolla, niin homma etenee mukavammin. Sahaus kesti noin 30 minuuttia ja puukkosahan tärinä tuntuu käsissä vieläkin. Teriä katkesi kaksi ja kolmas tylsyi käyttökelvottomaksi. Pitää siis käydä ostamassa lisää teriä viikkoa varten. Onneksi terät eivät ole kovinkaan kalliita. Toinen viikolla tehtävä juttu on vanhan WC:n betonilaatan piikkaaminen. Lainasin töistä pientä poravasaraa mutta ei sillä tullut hommasta mitään. Kunnon tärypora se olla pitää, niin betonki nöyrtyy. Vuokraamosta sellaisen saa noin kympillä vuorokaudeksi ja siinä ajassa ehtii aiheuttaa paljon tuhoa.

-Kari